Etusivu :: Meistä :: Koiramme :: Uutisia :: Pennut :: Pentueet :: Galleria :: Linkit  

MEISTÄ

Olen Heli Rinta-Rasula, vuonna 1988 syntynyt flikka Seinäjoelta. Perheeseeni kuuluu lisäkseni avopuolisoni Vesa (-86) ja kolme kääpiöpinseriä.

Asumme omakotitalossa Seinäjoen Hyllykalliolla ja koirillamme on iso piha, missä saavat temmeltää. Koiraharrastamiseni on alkanut jo pienenä, vanhemmillani on ollut aina koiria, mutta ensimmäinen ihka oma koira minulle tuli huhtikuussa 2008 kun muutin omaan asuntooni. Tiitu (Pindogin Lilo Galante) oli tuttavani koira, joka etsi uutta loppuelämän lemmikkikotia. Tiitu on jo aikuinen, koulutettu ja mahtavaluonteinen koira, josta innostus rotuun syttyi todenteolla, eikä mennyt kauaa kun hain Bellan (Sasquachewan Angelina) Kauhajoelta. Tiitua hankkiessani, minulla ei ollut kiinnostusta erityisemmin harrastamiseen, mitä nyt agilityä omaksi iloksemme harrastelimme, mutta toista koiraa lähdin katselemaan näyttelyitä ajatellen. Bellan kanssa harjoiteltiin näyttelyitä varten ja aika monissa on tullut käytyäkin, ihan ulkomaita myöten ;) Bellan parhaaksi tulokseksi taisi jäädä ROP.

Ensimmäinen pentueeni syntyikin sitten keväällä 2010 pitkän pähkäilyn tuloksena. Bella luonnollisesti päätyi pentueemme emäksi ja kennelimme kantanartuksi.
Tästä pentueesta ei jäänyt pentua kotiin, mutta syksyllä 2010 meille muutti kolmas narttu Wendy (Sasquachewan Emmanuelle), joka oli ystäväni uroksen jälkeläinen. Rodin (Midnight Mover’s Great Galador) luonne oli vakuuttanut minut täysin ja kun kävin pentua katsomassa, ei tarvinnut miettiä, muuttaako pentu meille. Wendystä kasvoikin tasapainoinen ja kaunis koira. Wendyn elämä jäi valitettavasti kovin lyhyeksi, koska Tammikuussa 2013, Wendy äkillisesti menehtyi. Wendyn muistoa jäi kunnioittamaan Justiina (Tiny Dragon’s Playing with Fire), joka oli seurausta vain muutamaa kuukautta aiemmin tapahtuneesta lemmenlomasta Sergein kanssa.

Meillä kotona siis asuu tällä hetkellä kolme kääpiöpinseriä, joista viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä Pekka (Tiny Dragon’s Ibiza Hippie). Tämä hurmuri hurmasi minut ja Vesan pikkupoikana, niin kovasti että vaikka ikinä ei ollut tarkoitus perustaa sekalaumaa, en pystynyt myymään Pekkaa. Pekasta kasvoi valloittavaluonteinen jokapaikanhäslä, jolle ei voi olla nauramatta! Komeakin poika on, näyttelykehissä olisi tarkoitus vielä käydä, kunhan ikää tulee lisää.

Olen käynyt kasvattajan peruskurssin syksyllä 2009 ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Olen myös Suomen Kennelliiton, Suomen kääpiöpinserit Ry:n ja Kauhajoen Koiraharrastajien jäsen. Harrastan ahkerasti näyttelyitä ja mahdollisuuksien mukaan agilityä. Myös jälkeä ja tokoa olemme kokeilleet.
Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisia kääpiöpinsereitä kaikenlaiseen harrastamiseen rodunomaista ulkomuotoa tietenkään unohtamatta! Kannustan kaikkia kasvattieni uusia omistajia harrastamaan koiransa kanssa, mutta ensi sijassa etsin niille kuitenkin loppuelämän koteja, jossa ne ovat täysivaltaisia perheenjäseniä. Kääpiöpinseri ei kuitenkaan sovi sohvaperunaksi, vaan se on aktiivinen pieni koira, joka välillä viihtyy kuitenkin myös sylissä. Kasvattajana tietenkin toivon, että kasvattejani näkyisi jossain harrastusmuodossa aikuisena, näyttelyissä, agilityssä tai aivan missä lajissa tahansa!
Kannustan myös kasvattieni omistajia tutkituttamaan polvet ja silmät vähintään kerran koiran elämän aikana. Kannatan PEVISA:aa (Kääpiöpinserillä jalostukseen käytettäviltä koirilta on tutkittava ennen astutusta silmät&polvet). Haluan kasvattajana olla mukana kasvattieni elämässä niin hyvässä kuin pahassa ja auttaa ja tukea kaikin mahdollisin keinoin koiran koko elämän ajan!